Składniki:
- 2-3 paczki krakersów
- 3 szkl. mleka
- 1 szkl. cukru
- kostka margaryny
- cukier waniliowy
- paczka płatków migdałowych
- 2 paczki wiórek kokosowych
- 6 płaskich łyżek mąki tortowej
- 6 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Z mleka, mąki i cukrów ugotować budyń, ostawić do wystygnięcia. Bardziej leniwi mogą zrobić budyń z torebki :)
Zimny budyń ucierać z margaryną , po wyrobieniu jednolitej masy dodać kokos i migdały.
Na dno blachy układamy krakersy, wykładamy 1/4 masy. Czynność powtarzamy cztery razy. Krakersy znajdujące się na wierzchu posypujemy kokosem.
oo ! super, bo właśnie szukałam jakiegoś ciasta "bez pieczenia" ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i obserwuję ;)
Jak bez pieczenia to chyba wypróbuję:D
OdpowiedzUsuńWygląda super!
Łatwo.Szybko.Przyjemnie. to rozumiem :) tak to ja mogę pichcić :D
OdpowiedzUsuńCzasem zdarza się, że robię to ciasto gdy mam ochotę na coś słodkiego, szybko i smacznie:)
OdpowiedzUsuńKurczę spadłaś mi z nieba z tym przepisem:D
OdpowiedzUsuńOd pewnego czasu robię napoleonki ale już mi się znudziły szukałam właśnie jakiegoś łatwego i szybkiego ciasta i znalazłam:))**
Wygląda tak pysznie! :)
OdpowiedzUsuńw wolnej chwili zapraszam na mój blog:)
http://cosmeticsmyaddiction.blogspot.com/
Uwielbiam Rafaello.. :))
OdpowiedzUsuńspróbuję,chociaż talentu do pieczenia to ja nie mam :)
OdpowiedzUsuńPaulina: próbuj, jest banalnie proste w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko, co kokosowe :)
OdpowiedzUsuń